Tříkrálová sbírka 14. 1. 2017

14.01.2017 20:12

Vůbec poprvé jsme se jako oddíl zúčastnili Tříkrálové sbírky, kterou pořádá opavská Charita a musím říct, že zájem u toto sbírku byl opravdu veliký. Celkově jsme totiž vytvořili tři skupinky i s vedoucími. Kasičky, křídy, komety, cukříky a ostatní věci jsme již měli nachystané, takže si stačilo nachystat teplé oblečení, tříkrálový oděv a mohlo se jít koledovat. Na starost jsme dostali ulice v Kylešovicích, kde na nás již čekali netrpěliví obyvatelé. Každá skupinka dostala svou mapu s vyznačenými místy, kde mají koledovat. Po třech hodinách koledování jsme všichni byli zmrzlí, ale spokojeni, jelikož se v kasičkách nashromáždil velký objem peněz, který v budoucnu pomůže mnohým lidem.

Kromě tohoto dobrého pocitu, který si odnáší každý z nás, jsme jako koledníci měli možnost využít i lední bruslení, aquapark, soutěžili jsme o mobilní telefony a jako dárek jsme obdrželi i plastovou krabičku.

Všem koledníkům i vedoucím skupinek moc děkuji za skvělé zapojení a nadšení, které nás provázelo celým dnem, už teď se těšíme na příští sbírku a doufáme, že se i příště budeme moci zapojit.

Foto zde: https://skaut-mikan33-opava.rajce.idnes.cz/Trikralova_sbirka_14._1._2017/

Sepsala Anička