Výprava na Hrady

17.10.2013 12:37

Výprava 12.10.2013

Účast: Colombo, Anička, Kejchal, Míša, Kája, Kiki, Johanka, Ondra, Luki, Honza, Honzík, Fífa, Viki, Matěj

Na výpravu "na Hrady" se nás sešlo dohromady čtrnáct. Vzhledem k počasí, které v posledních dnech nic moc pěkného neukázalo, to byl celkem dobrý počet. Vystoupili jsme na Cvilínském nádraží a po družinách se vydali pod vedením rádců Krnovem na rozhlednu. Po hodince menšího bloudění nakonec všichni úspěšně dorazili na místo, ale celý kopec včetně rozhledny jsme našli zahalený v mlze. Na mlhu jsme se mohli docela dobře koukat i dole a tak jsme místo kochání se výhledem radši zahráli přihrávanou. I když se dlouho zdál zápas vcelku vyrovnaný, nakonec se povedlo Vlkům zahrát jednu dlouhou sérii a Bobry porazili vysokým rozdílem 14:7.

Následně jsme se vydali dál, směrem na zříceninu hradu Šelenburk. Jako každoročně jsme se těšili na divočáky v ohradě, ale letos jsme bohužel žádné neviděli. Útěchou nám tak aspoň bylo počasí, které se viditelně zlepšilo. Vyhlídku z Cvilína tedy aspoň částečně nahradil výhled ze zbytků kulaté věže na Šelemburku. Po krátkém odpočinku nás Kejchal provedl celou zříceninou i s odborným výkladem a následně jsme si už tradičně zabojovali s místními duchy o jejich poklad. Nejúspěšnějším lovce se ukázal být Luki, který k pokladu pronikl 7x.

Krátce po druhé hodině jsme se potom vydali z kopce dolů k rybníkům a podél Hájnického potoka směrem ke druhé rozhledně na Strážišti. Po cestě jsme si zahráli na čísla a směrem nahoru do kopce vyběhli pahorek. Přičemž nejlépe se schovávaly Kája s Kiki a nerychlejším běžcem pak byla opět Kája. Absolutním vítězem v obou disciplínách při započítání RS se potom stal Kejchal.

Na rozhlednu jsme se nepodívali ani na Strážišti, protože v době našeho příchodu už bylo zavřeno, ale o to víc všechny upoutaly místní houpačky a otevřená restaurace. Jelikož už ale zbývalo jen málo času, vydali jsme se po chvíli zase dál vesnicí směrem na nádraží. Tady jsme vyhlásili výsledky poslední celodenní hry - Soutěže o nejmenší a největší kaštan, kterou ovládla opět Kája, přičemž ovšem jen dva členové přinesli víc jak jeden kaštan a polovina nedonesla kaštan vůbec žádný. No a tady jsme unavení po dlouhé cestě se západem slunce nastoupil na vlak směr Opava a nechali se odvézt zase domů.

 

Bodování jednotlivci   

Na duchy

Pahorek

Čísla

Kaštany

Honzík    

8 10 10 5

Viki

4 5 6 4

Johanka

4 4 3 2

Honza

8 8 3 -

Fifa

8 8 6 -

Matěj   

4 6 6 -

Luki

1 3 3 -

Kája

2 1 1 1

Ondra

2 7 9 3

Kiki   

4 2 1 -

Bodování družinek

zvířatka  

přihrávaná

ŠAKALI

- -

BOBŘI

1 2

VLCI

1 1