Chata Meleček "Svatba" - 11.-13. 11. 2016

13.11.2016 14:55

Účast: Kejchal, Colombo, Anča, Black, Kája, Lucka, Maty, Johy, Víťa, Honza, Kuba, Davča, Viki

Program: Na letošním Melečku jsme se sešli, aby si zde Kejchal společně s Colombem mohli říct své ano. Na sraz dorazili Kejchal, Colombo, Anča, Black, Johy, Víťa, Honza, Kuba, Davča a Viki a po cestě autobuse do Žimrovic ještě přistoupily Kája s Luckou. Po krátce procházce nočním lesem jsme dorazili na chatu. Večer jsme strávili poklidně hraním městečka Palemra a brzo šli spát.

Druhý den se nesl hlavně v tónu příprav na svatbu. Hned ráno se ukázalo, že hlavní organizátor se neukázal a my si potřebujeme ujasnit první hrou, jaké že rodiny dneska vůbec přijely a jaké je jejich složení. V průběhu hry ještě dorazil Maty a uzavřel tak počet účastníků výpravy na konečných 13. Z výsledků nakonec vyplynulo, že na svatbu přijela rodina Konderlovic za účasti Kája, Lucka, Davča, Honza, Matěj, Kuba a rodina Michálkovic za účasti Anička, Black, Johanka, Víťa, Viki.

Jakmile jsme dokončili úvodní hru, dozvěděli jsme se, že se musíme mít na pozoru, protože na chatě se s námi objevil upír. I když jsme všichni očekávali dlouhou detektivní práci, první otečkovaní se objevili už za chvíli a ještě před obědem se upír Honza stačil prozradit a dostat od antiupíra Aničky křížek na čelo.

Po ranních organizačních záležitostech si hosté ve chvilce volného času zatrénovali chytání svatební kytice ve formě vajíček. Přestože jsme se docela báli chytat, skořápky se ukázaly být skoro nerozbitné a my brzo házeli přes půlku louky. Tato disciplína šla lépe rodině Michálkovic a tak se dostali do vedení.

 Po „relaxu“ s kyticí následovaly přípravy na samotnou svatbu a na posvatební zábavu. Ženichova rodina dostala za úkol nachystat šat a prstýnek pro ženicha a podobně tak rodina nevěsty. V této disciplíně se ženich a nevěsta shodli, že obě rodiny dokázaly stejně dobré šatstvo a prstýnky.

Před samotným svatebním obřadem proběhl ještě únos nevěsty, jelikož už byl ženich částečně ošacen a byla by mu venku zima, vydaly se nevěstu hledat obě rodiny. V houstníčku se nakonec rychleji zorientovala rodina Konderlovic a skóre bylo v tu dobu vyrovnané. Následně jsme si ještě zahráli neplánované druhé kolo při hledání Lucčina mobilu a pak se už konečně dostali k vrcholu dne.

Po tomto dobrodružství nastala ona slavnostní chvíle a Kejchal s Colombem (za nápovědy členů rodiny) si řekli své Ano. Poté se oslavovalo a zahrály se zábavné scénky. Ani tady se ovšem vítěz chaty neurčil a skóre bylo stále vyrovnané.

Další den ráno, ač si zřejmě většina účastníků chaty myslela, že už bude klidné, se Colombo s Kejchalem velmi emotivně pohádali a shodli se, že svatba nebyl úplně nejlepší nápad. Aby se však mohli rozvést, bylo třeba posbírat dostatek důkazů o tom, že se k sobě opravdu nehodí. Těch nakonec našla rodina Konderlovic o 3 více (19) a proto tuto chatu po velmi vyrovnaném boji bodově ovládla.

Připravili jsme zásobu dřeva, uklidili Meleček a v mrazivém počasí se za pomalu houstnoucího sněžení vydali do Žimrovic na autobus.