Vánoční loučka - 16. 12. 2017

25.03.2018 11:56

U Vánoční loučky se vždy snažíme střídat místo jejího odehrávání - jednou v klubovně, jednou venku. Letos se tudíž loučka konala venku, což nám ani přes větší mráz nevadilo. Poprvé jsme vyjeli směr Slavkov, kde jsme se nejdříve zastavili na fotbalém hřišti.  Celkově nás bylo na loučce šestnáct (Anička, Pája, Ferda, Black, Kája, Mates, Víťa, Honza, Davča, Verča, Viky, Míša, Adam U., Kuba, Maruška, Míša A.) a pes Fred od Káji. Na hřišti jsme odehráli pár kol schovky, abychom se ohřáli, a potom jsme pokračovali směr otická sopka.

 

Na sopce jsme se nejdříve zaměstnali hledáním vhodného stromečku, který bychom společně ozdobili. Nakonec jsme museli ozdobit jeden z těch největších, které na sopce jsou, protože jiný tam prostě nebyl. Každý člen si donesl nějakou ozdobu na strom, kterou jsme na něj umístili. Když se začalo lehce stmívat, oblékli jsme si kroje a v nástupu jsme si zapálili svíčky a prskavky, do toho jsme zazpívali pár koled a navzájem ochutnali svá cukroví. Jak již bývá tradicí, po zpěvu jsme si navzájem předali PFka a popřáli vše nejlepší do nového roku.

 

Na závěr jsme oběhli tři kola kolem ozdobeného stromu - nejdříve malé, potom větší a nakonec největší, aby se náš oddíl neustále rozrůstal. Jelikož byla zima stále větší a větší, rychle jsme si zpátky oblékli bundy a rychle spěchali směr Opava, kde již na mladší členy čekali rodiče.

 

 

Sepsala Anička