Vánoční loučka 17. 12. 2016

17.12.2016 20:01

Letošní Vánoční loučku jsme se rozhodli absolvovat v klubovně, a proto jsme se snažili vytvořit si co nejkrásnější vánoční atmosféru. Každý donesl vlastnoručně (či maminkou) upečené cukroví a ozdobu na stromeček, ten jsme si potom v herně nazdobili, abychom si pod něj mohli nadělit i nějaké dárečky.

Je už takovou tradicí, že se v klubovně, kromě PF, předávají i dárečky. Každý donese nějakou maličkost, kterou očíslujeme a poté si každý z nás vylosuje jedno číslo a za něj dostane právě daný dáreček. Nebudu ale předbíhat.

Před závěrečným rozdáváním dárečků a PF-ek jsme si uvařili čaj, navzájem ochutnali cukroví a k tomu jsme vyráběli ptačí budku a krmítko, které jsme dostali darem od pana Birguse. Jednalo se o jednotlivé dílky, které jsme museli dát k sobě. Úkol to byl nelehký, ale nakonec z toho vzniklo krásné hnízdo i budka, které ještě potřebují natřít a poté budou umístěny do lesa či do parku.

Po zdařilém výtvoru jsme se mohli přesunout do herny, kde už na nás čekal nazdobený stromeček a pod ním kupa dárečků. Nejdříve jsme si ale rozdali PFka, popřáli vše nejlepší do nového roku a zavzpomínali na celý tento rok. Když byly všechna PFka rozdána, nebránilo nic tomu, abychom se přesunuli k dárečkům, na které se nejeden z nás těšil. Losovali jsme od nejmladších až po ty nejstarší. Každému se snad dáreček líbil a myslím si, že tato tradice se udrží docela dlouho.

Po úklidu klubovny a snězení posledních kousků cukroví jsme odcházeli domů s pocitem, že už teď se moc těšíme na nový rok - rok 2017 - rok nových dobrodružství a přátelství.

Foto zde: https://skaut-mikan33-opava.rajce.idnes.cz/Vanocni_loucka_17._12._2016/

Sepsala Anička