Vánoční turnaj - 9. 12. 2017

25.03.2018 11:55

Vánoční turnaj se i letos konal již tradičně na půdě základní školy, která sídlí na ulici Na Rybníčku. A stejně jako loňské roky tento turnaj organizuje naše středisko Opava Jih.

 

Podařilo se nám sestavit dva týmy - jeden soutěžil v mladší kategorii (Verča, Adama, Míša, Vaneska) a druhý v kategorii starších (Mates, Johanka, Viky, Honza). Po řádném přihlášení hlídek a úvodním nástupu se členové v týmech domluvili, kdo půjde na jaké stanoviště.

 

V první části turnaje se totiž soutěží v jednotliveckých disciplínách - např. signalizace, zdravověda, hlavolam. Veškeré disciplíny byly shodné jako jiné roky, pouze na kreslení došlo k malé změně. Tentokrát skauti do připravených papírů vyrývali obrázky - tyto papíry byly celé pokreslené voskovkou a přetřené černou tuží.

 

Po odehrání jednotliveckých disciplín přišly na řadu ty společné - kimovka, seetonovka, uzly, štafeta aj. Jako poslední společnou disciplínou byl zpěv. Ve zpěvu si měl každý tým na úkol připravit píseň, ve které zazní alespoň jednou název nějakého zvířete. Některé týmy zvolily hudební doprovody nebo i krátkou choreografii či kostýmy.

 

Po sečtení všech výsledků se svolal nástup, na kterém se vyhlásily výsledky v jednotlivých kategoriích. V mladší kategorii jsme se sice umístili v druhé polovině výsledkové listiny, nutno ovšem říci, že se jednalo o družinku nováčků, kteří do oddílu přišli teprve v září. U starší kategorie jsme zaznamenali lepší výsledek a tým ve složení Mates, Johanka, Viky a Honza se umístil na krásném třetím místě, čímž byla pomyslná bronzová medaile doma. Z výsledků jsme nadšení a již se těšíme na další ročník tohoto - doufejme - oblíbeného turnaje.

 

 

Sepsala Anička