Výprava do Deštné

17.10.2013 12:29

V sobotu 28. 9. 2013 jsme měli naplánovanou výpravu do Deštné. Na Východním nádraží se nás sešlo celkem dost. Všichni měli v sobě špetku nadšení a zvědavosti. Nasedli jsme do vlaku a vystupovali na nádraží v Mladecku, kde k nám přibyla také Kája. Započala tak první hra s názvem Molekuly, protože jsme chvíli ještě čekali na poslední opožděnce Sáru s Šarlotkou, které nás nakonec přivítali až v Deštné. Vydala jsem se společně s Míšou, Kájou, Eliškou, Klárou, Viki, Johankou, Dankem, Honzíkem, Vítkem a Matějem na příjemnou procházku směrem k Deštné.

Jakmile jsme došli k hřišti v Deštné, už na nás mávaly Šarlotka a Sára. Zůstali jsme na hřišti, protože bylo dost mokro a my jsme nechtěli jít přes ohradu, kvůli bahnu směrem k haldám. Zůstali jsme proto po celou dobu na hřišti, kde začala další hra s názvem Hon na divočáky, kdy se děti dobře proběhly a přitom i zahřáli, dále jsme měli na programu slepou bábu, průjem, a nechyběla také štafeta či hra na Romea a Julii.

Při hře Romeo a Julie jsme stáli v kruhu a uprostřed byl „Romeo“ se zavázanýma očima a „Julie“ se zavázanýma nohama, Romeo vždycky zavolal: „Julie kde jsi?“ a Julie odpověděla: „Tady Romeo!“. Každý jsme hráli alespoň jednou a děti to nesmírně bavilo. Další hru s názvem siamská dvojčata jsme všechny rozdělili do dvojic. Já a Míša jsme pošli asi o patnáct metrů dále. Po dvojicích k nám běhali a my určovali co si májí s čím rozvázat či svázat pomocí šátků a vázačky. Tato hra měla největší úspěch, ale nakonec jsme ji nedohráli až dokonce, protože už byl nejvyšší čas se opět vydat domů. Všichni jsme dorazili v pořádku, ve zdraví a také doufám, že i s dobrou náladou zpět do Opavy.

Nikol