Výprava do Žabího údolí - 26. 11. 2016

26.11.2016 09:31

V sobotu 26. 11. jsme se vydali na výpravu do Žabího údolí jako “Sněhurka a sedm trpaslíků”, tedy já jako Sněhurka a Zdeňa, Colombo, Black, Maty, Hanis, Martin a Kubík jako trpaslíci.

            Vystoupili jsme na zastávce u Filipovic a po modré turistické značce jsme po chvíli došli na poutní místo Maria Talhof, kde jsme si dali malou zastávku na jídlo a zahráli si zde první hru Signál. Při této hře získali trpaslíci vzkaz, který zněl: “Kdo to jen mohl být? Jak se to jmenoval?”, kterým jim byla představena CVH (celo výpravová hra), jejímž cílem bylo přijít na jméno této tajemné osoby. První indicie tedy zněla: “Jsem z osmi synů šestý nejstarší…”. Také se začala pro zpestření cesty hrát hra na hádání zvířat, které si každý trpaslík i Sněhurka vymysleli.

            Po cestě jsem ještě zahráli pyramidy a  letadla v mlze. Až jsme dorazili do Žimrovic, kde už všichni po dostání všech nápověd uhádli jméno - Robert Baden-Powell. V Hradci jsme si ještě na louce u splavu zahráli pár her a bylo na čase se vlakem vydat na cestu zpáky do Opavy.

 

Foto zde: https://skaut-mikan33-opava.rajce.idnes.cz/Vyprava_do_Zabiho_udoli_26._11._2016/

 

Sepsala Kája